Deși românii nu consumă această plantă în exces, ea are o mulțime de beneficii asupra organismului și ajută în tratamentul pentru ulcer. Iată ce conține și cum te poate ajuta!
Spanacul este de origini persane, s-a răspândit încă din secolul al XII-lea, iar de atunci este folosit pe post de aliment, cât și pe post de plantă medicinală.
Este cunoscut pentru proprietățile și beneficiile sale asupra organismului și conține foarte multe vitamine și minerale esențiale pentru sistemul nostru imunitar.
Datorită substanțelor sale de: vitamina C, vitamina A, vitamina B, vitamina K, acid folic, fier și mangan, consumul de spanac crește vitalitatea, îmbunătățește vederea, reduce oboseala și echilibrează tensiunea arterială.
În caz de ulcer sau gastrită, regimul alimentar reprezintă cea mai importantă parte a tratamentului, întrucât ajută la refacerea mucoasei lezate.
Regimul care se recomandă este compus din salate cu frunze, fructe ușor preparate termic ( prin fierbere, la cuptor). Trebuiesc evitate preparatele prajite în ulei, dulciurile sau mâncărurile de tip fast-food.
De asemenea, în privința băuturilor nepermise face parte alcoolul, de orice fel. Se poate bea în schimb lapte integral și ceaiuri din plante. Pentru acest regim în tratarea ulcerului se pot prepara salate, mancăruri pe bază de legume.
Legumele permise sunt sparanghel, morcovi, spanac, tulpină de praz.
Potrivit medicilor, spanacul este benefic pentru afecțiunile gastrice, fiindcă substanțele pe care le conține acționează ca un pansament gastric și reduce inflamația.
De asemenea, această legumă are capacitatea de a ajuta organismul să se vindece rapid, indiferent că este vorba despre o gastrită sau ulcer, potrivit Antena3.ro.